سفارش تبلیغ
صبا ویژن

سازمان نظام صنفی کارهای کشاورزی استان البرز

4000 کشاورز البرزی تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار میگیرند

4000 کشاورز البرزی تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار میگیرند

» سرویس: استان ها - البرز

رییس نظام صنفی کشاورزی استان البرز، از قرار گرفتن 4000 کشاورز تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی در استان البرز خبر داد.

 

مهندس فرشید ترابی در گفت‌وگو با ایسنا با اعلام این خبر اظهار کرد: تاکنون از 28 هزار کشاورز فعال استان البرز، چهار هزار نفرعضو نظام صنفی کشاورزی استان شده‌اند.

وی افزود: نظام صنفی کشاورزی در شهرستان‌های تابعه استان البرز فعالیت خود را آغاز کرده و در شهرستان طالقان نیز اخیرا راه‌اندازی شده و در حال عضوگیری است.

ترابی در پایان خاطرنشان کرد: پیگیری مسائل و مشکلات کشاورزان، بیمه آنها و صدور پروانه نظام صنفی برای کشاورزان از خدمات نظام صنفی کشاورزی برای کشاورزان است.


رییس اتحادیه باغداران: میوههای تابستانی فراوانی پارسال را ندارند

وقتی میوه‌های تابستانه حیف و میل شدند...

رییس اتحادیه باغداران: میوه‌های تابستانی فراوانی پارسال را ندارند/ قیمت میوه متعادل است

» سرویس: اقتصادی - کشاورزی و دامپروری

رییس اتحادیه باغداران ازعرضه گسترده زردآلو در اواخر ماه جاری خبر داد و گفت: به دلیل اینکه سال گذشته میوه‌های تابستانه زیادی از بین رفت و به دلیل نداشتن بازار حیف و میل شد، امسال این محصولات فراوانی سال گذشته را ندارند.

مجتبی شادلو در گفت‌وگو با خبرنگار کشاورزی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) اظهار کرد: وضعیت باغات کشور در سال جاری بسیار عالی بوده و محصولات پاییزه و همچنین پسته، نخیلات و سیب تولید فوق العاده‌ای خواهند داشت.

وی با اشاره به نامناسب بودن بازار محصولات تابستانه در سال گذشته اظهار کرد: در مدت مشابه سال گذشته 20 تا 30 درصد از محصولات تابستانه از درختان چیده نشد و حتی هزینه تولید برای باغداران تامین نشد که این امر ضربه سنگین به باغات میوه‌های تابستانه وارد کرد.

شادلو افزود: تاثیرات نامناسب بودن بازار سال گذشته در محصولات تابستانه را امسال شاهد خواهیم بود.

رییس اتحادیه باغداران تصریح کرد: شرایط تولید محصولات تابستانه در سال جاری مناسب است اما ممکن این است محصولات فراوانی سال گذشته را نداشته باشند که البته باغداران از این امر راضی هستند چرا که سال گذشته محصولات زیادی به خاطر نبود بازار و واردات از روی درخت جمع‌آوری نشد و میوه‌های تابستانه زیادی حیف و میل شد.

به گفته وی در حال حاضر گوجه سبز در سبد میوه مردم عرضه می‌شود و زردآلو نیز عرضه آن آغاز شده که از اواخر خرداد ماه فراوان خواهد شد. همچنین هلو فصل نوبرانه داشته و تیر ماه از نظر کیفیت، تنوع و میزان فراوان می‌شود.

شادلو با بیان این‌که قیمت همه نهاده‌های تولید برای باغداران نسبت به سال گذشته دو برابر شده است، گفت: قیمت محصولات تابستانه برای تولیدکننده و مصرف‌کننده متعادل است و نباید انتظار داشت که با توجه به افزایش هزینه‌های تولید وتورم قیمت میوه مطابق سال‌های گذشته باشد و بدون تغییر فروخته شود.

رییس اتحادیه باغداران اظهار کرد: بازار، تعیین‌کننده قیمت انواع میوه و سبزیجات است و هزینه تمام شده و دیگر مدل‌های اقتصادی در آن تاثیری ندارد.

عضو مجمع ملی خبرگان کشاورزی خاطرنشان کرد: ‌تگرگی که حدود یک ماه پیش در حاشیه جنوب غربی استان تهران و شهریار بارید کیفیت محصولات باغی در این مناطق را کاهش داد و خسارات آن به گونه‌ای نبوده که کلا محصولات و میوه‌های این مناطق را از بین برود.


720 هزار تن پیاز؛ مازاد مصرف کشور

720 هزار تن پیاز؛ مازاد مصرف کشور

پایان تراژدی تکراری سیب‌زمینی و پیاز با 30 میلیارد تومان اعتبار

» سرویس: اقتصادی - کشاورزی و دامپروری

امسال بیش از دو میلیون و 700 هزار تن پیاز در کشور تولید شده که 720 هزار تن از این میزان تولید، مازاد مصرف تازه‌خوری کشور است که باید برای جمع‌آوری آن و جلوگیری از زیان کشاورز برنامه‌ریزی شود.

علیرضا پوربصیر ـ مدیرکل دفتر امور صنایع کشاورزی ـ در گفت‌وگو با خبرنگار کشاورزی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) سه راه جمع‌آوری محصول مازاد از کشاورز را خرید تضمینی، شکل‌گیری صادرات و انبار‌داری محصول عنوان کرد.

وی با اشاره به انجام خرید تضمینی محصول پیاز تصریح کرد: خرید تضمینی اقدامی مسکن و موقت در این زمینه است که تاکنون بیش از پنج هزار تن از کشاورزان خریداری شده است.

پوربصیر با تاکید بر شکل‌گیری صادرات این محصول برای جلوگیری از زیان کشاورز اظهار کرد: با وزارت امور خارجه هماهنگی‌هایی در حال انجام است و در حال پیگیری برای پرداخت جوایز صادراتی به این محصول هستیم.

مدیرکل دفتر امور صنایع کشاورزی تصریح کرد: حدود 35 درصد از پیاز تولیدی، مازاد مصرف کشور است که به این منظور باید برای نگهداری و ایجاد فرصت مناسب برای عرضه‌‌ این محصول در بازار، انبارها و سردخانه‌های مناسب تهیه کنیم تا در زمانی که این محصول به قیمت متعادل رسید در بازار عرضه شود.

به گفته‌ پوربصیر اگر حدود 30 میلیارد تومان تسهیلات بانکی و سرمایه‌گذاری بخش خصوصی تامین شود، می‌توان انبارها و سردخانه‌های مناسب پیاز را نگهداری و در زمان مناسب در بازار عرضه کنیم.

وی تصریح کرد: ایجاد انبار و سردخانه برای نگهداری محصول پیاز با اولویت سه منطقه هرمزگان، خوزستان و جیرفت اگر راه‌اندازی شوند، مشکل پیاز عمدتا حل خواهد شد و داستان تکراری عرضه فراوان پیاز و سیب‌زمینی در یکسال فروکش خواهد کرد.

سال‌هاست که مصرف‌کننده و تولیدکننده از فراوانی تولید سیب‌زمینی‌ و پیاز در یک سال و کمبود آن در سال بعد رنج می‌برند و کشاورزان همچنان تاوان نداشتن الگوی کشت و نبود صادرات و انبارهای مناسب را پس می‌دهند به طوری که سال گذشته به دلیل افزایش تولید و کاهش تقاضا، سیب‌زمینی که برای تولید هر کیلوی آن 400 لیتر آب مصرف می‌شود، در خاک ماند و برداشت نشد و امسال این بلا بر سر پیاز آمده و این محصول زیر خاک مانده که وزارت جهاد کشاورزی وارد خرید تضمینی پیاز شده و هر کیلو پیاز را 105 تومان خریداری ‌می‌کند که این قیمت برای کشاورز نه تنها سودی ندارد بلکه کمتر از هزینه تمام شده آن است لذا انگیزه‌ای برای برداشت این محصول نیست و دسترنج کشاورز در خاک مانده است.

انتهای پیام


اخبار

کمیته منتخب شورای مرکزی نظام صنفی کارهای کشاورزی جهت بررسی و تصویب نظامنامه مالی نظام در تاریخ 21 خرداد ماه جاری با حضور آقایان رهنمایی رئیس نظام صنفی کشاورزی کشور، اسدی رئیس نظام صنفی کشاورزی استان خوزستان، طاهری رئیس هیئت مدیره نظام صنفی کشاورزی استان سمنان، شبانی دبیر اجرایی نظام صنفی استان آذربایجان غربی، جلالوندی دبیر اجرایی نظام صنفی کشاورزی استان مرکزی، مسلمی مدیر کل دفتر امور تشکل های کشاورزی و شفیعی رئیس گروه حمایت و توانمندسازی تشکلهای کشاورزی در دفتر امور تشکل های کشاورزی سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران تشکیل جلسه داد.


به گزارش وبلاگ نظام صنفی کارهای کشاورزی ایران، در این جلسه که در ادامه نشست 25 اردیبشهت ماه شورای مرکزی نظام صنفی کشاورزی با موضوع بررسی و تحلیل کلیات نظامنامه مالی نظام صنفی کشاورزی برگزار شد، این نظامنامه با اعمال نظرات ارائه شده در آن نشست و با جمعبندی نظرات و تحلیل نهایی اعضای این کمیته مورد تصویب نهایی قرار گرفت.


گفتنی است بحث نظامنامه مالی، شامل تدوین چارچوب و شیوه نامه برای دریافت ها و هزینه های نظام های صنفی کشاورزی سراسر کشور است وابلاغ این نظامنامه به نظام های صنفی سراسر کشور، وحدت رویه ای مناسب در زمینه عملیات مالی و حسابداری نظام ها ایجاد نموده و همچنین امر کنترل و نظارت بر منابع مالی و فعالیت عملیاتی و جاری مالی نظام ها را تسهیل می سازد.



 

 

 

 

منبع:نظام صنفی کارهای کشاورزی ایران


اخبار

 

1391/3/23 سه شنبه رییس جمهور خبر داد: اختصاص 13 هزار و 200 میلیارد تومان تسهیلات با سود 7 درصد برای ایجاد تحول و جهش در بخش کشاورزی  

رییس جمهور ساختن ایران اسلامی را مهمترین وظیفه و ماموریت اصلی مسئولان و همه مردم عنوان کرد و گفت: ساخت و آبادانی ایران باید متکی بر استعداد، سرمایه گذاری، توان مهندسی و اندیشه و فرهنگ ایرانی باشد و ملت ایران اثبات کرده است که ظرفیت اجرای ماموریت های بزرگ تحولی در کشور را دارد.به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، 

دکتر محمود احمدی نژاد در مراسم آغاز عملیات اجرایی راه آهن کرمانشاه – خسروی، افتتاح نیروگاه گازی 648 مگاواتی زاگرس و 15 هزار و 870 واحد مسکن مهر در سطح استان کرمانشاه، به بهره برداری از واحد های مسکن مهر در این استان اشاره کرد و گفت: امروز نزدیک به 16 هزار واحد مسکونی در قالب طرح های مسکن مهر آماده و در اختیار مردم شهرها و روستاهای استان کرمانشاه قرار گرفت که برای تکمیل و احداث این پروژه ها جمع کثیری از توان مهندسی و علمی کشور بسیج شده است. 

دکتر احمدی نژاد با بیان اینکه پروژه های مسکن مهر به لحاظ طراحی، ساخت و کیفیت در سطح خوب و بالایی قرار دارد، گفت: به لطف خدا تا پایان سال عملیات احداث 117 هزار واحد باقی مانده در استان کرمانشاه نیز به پایان رسیده و این واحدها در اختیار مالکان قرار خواهد گرفت.رییس جمهور با بیان اینکه طرح مسکن مهر طرحی گسترده و عظیم بوده و برای احداث حدود 4 میلیون واحد در کشور برنامه ریزی صورت گرفته بود، اظهار داشت: احداث این واحدها در حقیقت آغاز راه است، باید به سمتی برویم که شهرسازی ، معماری و مهندسی کشور دگرگون شود یعنی به گونه ای باشد که از لحاظ طراحی و مهندسی مطابق با مهندسی روز دنیا باشد و از لحاظ معماری نیز ویژگی های انسانی و متعالی را در ساخت مسکن رعایت نمایم، چرا که شهر و مسکن باید در خدمت آرامش، تعالی، آسایش روح و روان، تعالی ارزش های الهی و انسانی و در خدمت همدلی و انسجام باشد.دکتر احمدی نژاد همچنین با اشاره به افتتاح نیروگاه گازی 648 مگاواتی زاگرس کرمانشاه و نیز آغاز عملیات اجرایی راه آهن کرمانشاه – خسروی، خاطرنشان کرد: پروژه احداث راه آهن از طرح های بزرگ کشور محسوب می شود و به فضل الهی با تکمیل فاز قبلی این پروژه که از ملایر آغاز شده و افتتاح بخش جدید آن و پیوستن این بخش به شبکه ریلی کشور، شاهد تحول بزرگی در جابجایی مسافر و کالا خواهیم بود که همین امر زمینه رشد، پیشرفت و آبادانی ایران اسلامی را فراهم خواهد کرد.رییس جمهور با بیان اینکه امروز در مجموع یک هزار و 656 میلیارد تومان، طرح و پروژه در استان کرمانشاه مورد بهره برداری قرار گرفت، اظهار امیدواری کرد با همت همه دست اندرکاران این پروژه ها هر چه زودتر تکمیل و در اختیار مردم قرار گیرد.دکتر احمدی نژاد همچنین با اشاره به برنامه های دولت در خصوص اجرا و تکمیل پروژه های آبی در استان کرمانشاه نیز گفت: طبق گزارشات ارائه شده تمامی طرح های آبی استان کرمانشاه در حال احداث است که در یکی از آنها که بزرگترین طرح آبی کشور است، با احتساب شبکه های پایین دستی و آبیاری حدود 5 هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری صورت گرفته که امیدواریم تا پایان سال 92 آماده و مورد استفاده مردم قرار گیرد.رییس جمهور با بیان اینکه ظرفیت ملت ایران برای انجام کارهای بزرگ، بی پایان و ممتاز است، اظهار داشت: ملت ایران از لحاظ انجام موفق ماموریت های بزرگ تجربه و سابقه ممتازی داشته و نشان داده است که می تواند بار بزرگ امانت های عظیم و کارهای تاریخ ساز را بر دوش خود به پیش ببرد. 

دکتر احمدی نژاد یکی از بخش های دارای اولویت برای تحول و جهش را بخش کشاوری کشور عنوان کرد و اظهار داشت: در طول 33 سال گذشته کارهای بزرگی در بخش های مختلف کشور و از جمله بخش کشاورزی انجام شده و مجموع تولیدات کشاورزی کشور که در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی سالانه 25 میلیون تن بود، امسال از مرز 117 میلیون تن فراتر رفته است. 

رییس جمهور با اشاره به اینکه از وسعت 187.3 میلیون هکتاری ایران منهای 25 میلیون هکتار کویر که استعدادهای خاص خود را در بخش های معدن و محصولات خاص و گرانقیمت کشاورزی دارد و حدود 104 میلیون هکتار مرتع، حدود 60 میلیون هکتار زمین در اختیار ملت ایران قرار دارد، تصریح کرد: از این میزان 2 میلیون هکتار به عرصه شهرها و روستاها اختصاص یافته و بیش از 58 میلیون هکتار زمین قابل کشت در کشور وجود دارد. 

دکتر احمدی نژاد با طرح این موضوع که از این میزان در بهترین حالت با توجه به اقدامات سالهای اخیر در بهینه کردن روشهای آبیاری حدود 9 میلیون هکتار کشت آبی و کمتر از 9 میلیون هکتار کشت دیم در کشور داریم که نیمی از این میزان هر سال کشت می شود، خاطرنشان کرد: با توجه به تعداد بالای فارغ التحصیلان کشاورزی و منابع آبی و مالی مناسب می توان میزان اراضی زیر کشت آبی را حداقل 2 میلیون هکتار در یکسال افزایش داد که علاوه بر افزایش قابل توجه حجم تولیدات، اشتغال قابل توجهی نیز ایجاد خواهد کرد. 

رییس جمهور با بیان اینکه ممکن است برخی بگویند که منابع آبی کشور محدود است، گفت: با توجه به متوسط بارش سالیانه کشور، در سال حداقل 400 میلیارد متر مکعب در کشور ریزش باران داریم که با کسر هدر رفت این میزان بارش سالیانه که 270 میلیارد متر مکعب عنوان می شود و مجموع 90 میلیون هکتار مصرف سالیانه بخش کشاورزی، صنعتی و شرب، حداقل 40 میلیارد متر مکعب دیگر در کشور آب قابل استفاده وجود دارد.

دکتر احمدی نژاد ادامه داد: با اضافه این میزان آب به منابع ذخیره شده آبی کشور و اصلاح روشهای آبیاری در بخش کشاورزی، می توان سطح اراضی زیر کشت کشور را حداقل چهار برابر افزایش داد. در حال حاضر حتی در مناطق کویری نیز شیوه های غرق آبی برای آبیاری اراضی مورد استفاده قرار می گیرد که باید این روش ها اصلاح شوند.

رییس جمهور با طرح این مسئله که برخی عنوان می کنند در کشور منابع مالی کافی برای اجرای طرح های پیشرفت کشور وجود ندارد، اظهار داشت: سال گذشته بیش از یک میلیون و 700 هزار خودرو در کشور شماره گذاری شده است که اگر کف قیمت این تعداد خودرو را در نظر بگیریم رقمی بیش از 23 هزار میلیارد تومان فقط برای خرید خودرو در سال 90 هزینه شده است.

دکتر احمدی نژاد با اشاره به حجم 350 هزار میلیارد تومانی سپرده های مردمی در بانکهای کشور تصریح کرد: حجم نقدینگی کشور نیز بیش از 350 هزار میلیارد تومان است که با توجه به چهار بار گردش مالی آن در سال، حجم گردش مالی اقتصاد کشور در سال به رقمی بیش از 1400 هزار میلیارد تومان بالغ می شود.

رییس جمهور با بیان اینکه دولت امسال بخشی از این منابع را به صورت اختصاصی برای توسعه کشاورزی کشور در نظر گرفته است، خاطرنشان کرد: اواخر سال 90 دولت 3300 میلیارد تومان از منابع صندوق توسعه ملی را در اختیار بانک کشاورزی قرار داد و مقرر شده است به زودی 3300 میلیارد تومان دیگر نیز از همین محل به صندوق این بانک واریز شود و مطابق توافق دولت و بانک کشاورزی، این بانک نیز 6600 میلیارد تومان برای تامین تسهیلات کشاورزی اختصاص دهد.

دکتر احمدی نژاد اضافه کرد: دولت رقم سود تسهیلات تخصیص داده شده از منابع صندوق توسعه ملی را برای بخش کشارزی صفر در نظر گرفته تا میانگین سود تسهیلات این طرح، با توجه به سود 14 درصدی وامهای بانک کشاورزی نصف شده و سود نهایی این تسهیلات 13 هزار و 200 میلیارد تومانی 7 درصد باشد.

رییس جمهور با اشاره به تشکیل ستادی ویژه در همه استانهای کشور برای اجرای طرح تحول بخش کشاورزی گفت: دولت برای تسهیل شرایط ایجاد تحول در بخش کشاورزی ستادی ویژه تشکیل داده است که تمامی اختیارات وزرا و دولت در بخش کشاورزی به آن واگذار شده و مسئولیت هر ستاد استانی بر عهده استاندار است تا با رفع موانع بوروکراتیک امسال به خواست خداوند متعال شاهد انقلابی در بخش کشاورزی کشور باشیم.

دکتر احمدی نژاد با بیان اینکه دایره تولیدات کشاورزی بسیار وسیع، متنوع و گسترده است، افزود: تمام سرزمین ایران استعدادهای نابی در عرصه تولید محصولات کشاورزی دارد و بعضا استعدادهایی استثنایی و منحصر به فرد در ایران یافت می شود که از جمله آنها در بخش تولید گیاهان دارویی است که محصولاتی بسیار گرانقیمت، پرسود و اشتغال آفرین هستند.

رییس جمهور با اشاره به اینکه ایران 11 اقیلم از 13 اقلیم شناخته شده جهان را در جغرافیای خود دارد، اظهار داشت: در انواع خاک بخشهای مختلف کشورمان بیش از 2400 گونه گیاهی رشد می کنند که بیش از 800 گونه آنها دارای خواص دارویی بسیار ارزشمند هستند.

دکتر احمدی نژاد اضافه کرد: ایران سالیانه حدود 4 میلیارد دلار واردات دارویی دارد و این در حالی است که خاک این کشور، مرکز داروهای خدادادی است و با ایجاد سازوکارهای مناسب و آموزش نیروها برای جمع آوری و فرآوری این گیاه ها می توان سالیانه حداقل 10 میلیون دلار صادرات گیاهان دارویی داشت.

رییس جمهور با بیان اینکه البته دشمنان نمی خواهند جمهوری اسلامی ایران مراتب رشد و پیشرفت را طی کند، تصریح کرد: دشمنان به دنبال غافل کردن ملت ایران از مسیر تعالی و افق پیشرفت کشور هستند و متاسفانه برخی ها نیز در داخل دانسته یا نادانسته این خط را ادامه می دهند، در حالی که ایران در حال رقابت با دیگر کشورها در عرصه پیشرفت بوده و زمان به سرعت در حال گذر است.

دکتر احمدی نژاد خاطرنشان کرد: در طول سالهای گذشته اقدامات و تلاش های زیادی صورت گرفته، اما آن نقطه ای که ایران می تواند به آن صعود کند، خیلی بالاتر از جایگاه فعلی این ملت و کشور است و همه هیاهوهای دشمنان برای آن است که ایران به آن نقطه نرسد.

رییس جمهور با تاکید بر اینکه آنچه کشور را به جلو پیش می برد، کار و تلاش عالمانه، پیگیرانه و دلسوزانه است، گفت: متاسفانه برخی ها غافل از آن هستند که با ناکارآمد و ناتوان جلوه دادن کشور چه ستمی بر این کشور و ملت روا می دارند.

دکتر احمدی نژاد با اشاره به اینکه ایران نیز مثل همه کشورهای دیگر فهرستی از خوبی ها و توانمندی ها را در کنار برخی ضعف ها توامان دارد، اظهار داشت: متاسفانه عده ای در مسیر رقابتهای سیاسی ناسالم حرفهایی می زنند که البته با ضعفهای واقعی موجود در کشور نیز همخوانی و تطبیق نداشته و فقط اسباب سواستفاده دشمنان برای تخریب چهره پاک این ملت را فراهم می آورد.

 

 

 

 

 

 

منبع:وزارت جهاد کشاورزی